İçeriğe geç

Diş Hekimliğinde Gülüş Tasarımı Uygulamaları

Gülüş Tasarımı,

kişiye özel bir tedavidir. Kişinin dudak yapısı, dişlerin boy uzunluğu, dişlerin rengi, dizilimi, dişeti özellikleri, gülümseme esnasında dudak ve dişlerin uyumu, gülme hattı, yüz şekli, ten rengi ve cinsiyet gibi etkenler göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalarda kişinin gülümsemesi kendine özgü olur.

Diş Hekimliğinde Gülüş Tasarımı Uygulamaları

Gülüş tasarımı; çeşitli nedenlerle estetik açıdan görünümü bozulan dişler ve diş etlerinin kişinin yüz şekli ve gereksinimleri de göz önünde bulundurularak olabildiğince doğal ve estetik görünüme ve ideal fonksiyona kavuşturulması işlemidir.

Estetik Dolgu (Bonding Uygulaması)

Gülüş Tasarımı Yapılırken Hangi Detaylara Dikkat Edilmesi Gerekir?

Tedaviye başlamadan önce hastamızın gülümsemesinde hangi durumlardan şikayetçi olduğu, kişiliği ve sosyal yönü gibi kriterlerin konuşulması, planlanacak tedavi süreci için yol gösterici olacaktır. Gülüş tasarımı kişiye özel bir tedavidir. Kişinin dudak yapısı, dişlerin boy uzunluğu, dişlerin rengi, dizilimi, diş eti özellikleri, gülümseme esnasında dudak ve dişlerin uyumu, gülme hattı, yüz şekli, ten rengi ve cinsiyet gibi etkenler göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalarda kişinin gülümsemesi kendine özgü olur.

Gülüş Tasarımı Hangi Tedavileri Kapsamaktadır?

Gülüş Tasarımı; Dikey boyutun yükseltilmesi, Diş Beyazlatma, Pembe Estetik (Diş Eti Estetiği), Laminate Veneer (Yaprak Porselen), Zirkonyum veya E-MAX gibi Porselen uygulamaları, İmplant uygulamaları, Ortodontik Tedavi, Estetik dolgular ve Medikal estetik uygulamaları (Botoks, Dolgu gibi) içermektedir.

  • Beyazlatma; ev tipi ve ofis tipi olarak çeşitlilik gösterir. Tek seans ve ortalama 40 dakikada diş rengi birkaç ton açılabilir. Evde uygulanan beyazlatma tipi birkaç gün boyunca pekiştirme amaçlı kullanılabilir. Kişinin yeme içme alışkanlıklarıyla değişmekle birlikte, elde edilen beyazlık uzun süre korunabilir.
  • Porselen laminalar; dişlerin üzerlerine yapıştırılan yaprak porselenlerdir. Dişler hazırlanırken diş dokusundan çok az miktarda alınması avantajıdır. Laminalar ile kısa zamanda daha estetik ve beyaz dişlere kavuşmak mümkündür.
  • Zirkonyum; estetik diş hekimliğinde oldukça yaygın olarak kullanılan uygulamalardır. Zirkonyum, ışığı geçirebilen bir materyal olduğundan dişlerde oldukça doğal ve estetik bir görünüm elde etmek mümkündür. Doku dostu bu materyal ile dişetlerinde herhangi bir olumsuz reaksiyon oluşmaz.
  • Ortodontik tedaviler; metal, porselen braketler kullanılarak ya da şeffaf apareylerle dişlerdeki çapraşıklıklar giderildiği, doğal dişleri koruyarak ideal diş dizilimini ve fonksiyonu elde edebildiğimiz tedavi şeklidir.
  • İmplant; günümüzde eksik dişlerin tamamlanması amacıyla en yaygın kullanıma sahip olan tedavi şeklidir. Bu uygulama ile komşu dişlere zarar verilmemiş olunur.

İmplant Uygulamalarında Lazer Destekli Uygulamanın Avantajları Nelerdir?

İmplant uygulamaları yapılırken en önemli noktalardan birisi bakterilerden arındırılmış bir ortam sağlamaktır. Diğer önemli bir nokta ise implantın yerleşeceği bölgede granülasyon dokusu dediğimiz diş etrafında vücudumuzun koruma amaçlı yaptığı iltihaplı yabancı dokuların kalmamasıdır. Doğru enerji değerleri ile kullanılan lazer sistemleri dokuyu seçerek çalışma kabiliyetine sahip olduğu için, implant yapılacak alanda kemik dokusuna zarar vermeden bu tür yabancı dokuların lazer ile güvenilir bir şekilde uzaklaştırılması mümkün olmaktadır. Bu sayede çekim sonrası iyileşmeyi uzun süreler beklemeye gerek kalmadan daha güvenli bir şekilde implant uygulamaları yapılabilir ve minimum ağrı ile hızlı bir iyileşme sağlanabilir.

Cerrahi İşlem Sonrası Lazer Uygulamasının Faydası Nedir?

Çene kemiğinde yapılan tüm cerrahi işlemler sonrasında uygulanan düşük dozda lazer tedavileri ile kemik oluşumu uyarılarak iyileşme kalitesi artar, iyileşme süresi kısalır, şiş (ödem) ve ağrı azalır. Lazer ışınının biyolojik dokularda biyostimulasyon etkisi ile, canlı organizmanın kendi kendini tamir ve tedavi yeteneği uyarılır.

Çene Eklemi Hastalıklarında Lazer Kullanılabilir mi?

Kas spazmına bağlı eklem ağrılarında düşük doz lazer tedavisi kişinin ağzını rahat açabilmesine ve ağrının azalmasına yardımcı olur. Yapılan araştırmaların bir çoğunda, eklem içi inflamatuvar hastalıklarda uygulanan düşük doz lazerin iltihabı azalttığı ve ağrıyı kontrol ettiği sonucuna varılmıştır.

Lazer ile Gülüş Tasarımı Yapılabilir mi? /span>

Tüm estetik uygulamalarda amaç kişiye yakışanı bulmak olmalıdır. Gülerken en az dişlerin görüntüsü kadar dişetlerinin seviyeleri ve simetrik görünmeleri de önemlidir. İşte bu noktada tercihen lazer ile dişetlerine müdahale etmek gerekir. Öncelikle fotoğraf üzerinde dişetlerinin hangi seviyede olması gerektiği, hangi dişler sebebi ile asimetri oluştuğu tespit edilmelidir. Sonrasında dişlerin diş-dişeti-kemik seviyeleri incelenir. Eğer sadece dişetlerine müdahale yeterli ise diyot lazer ile işlem yapılabilir. Ama daha ileri seviye bir düzenleme gerekli ise sert doku veya kombine lazer cihazı gereklidir.

Lazer ile Diş Beyazlatma Yapılabilir mi?

Lazer cihazları beyazlatma işlemlerinde de başarı ile kullanılmaktadır. Bu cihazlar beyazlatma ajanlarını (jellerini) aktive ederek dişin ağarmasını sağlarlar. Diyot lazer cihazları verdikleri ısı ile jeli aktive ederler. Bu şekilde beyazlama gerçekleşir.

Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımında Tedavi Süreci Nasıl İlerler?

Kişinin beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan planlamayı takiben ilk randevuda ölçüler, fotoğraflar ve videolar alınır. Alınan kayıtlar üzerinde özel bir program yardımı ile istenilen gülüş tasarımı gerçekleştirilir. Birden fazla çalışma yapılarak dişler hastaya uygulanmış gibi kişinin fotoğrafı üzerinde çeşitli modellemeler yapılır. Hasta ve hekim bu çalışmalar doğrultusunda karşılıklı olarak en doğru diş boyu, diş dizilimi ve diş rengini tespit eder. Bu sayede kişi yeni dişlerini değerlendirme fırsatı bulur. Tedavi süreci, kişinin ağız ve diş yapısındaki bozukluklara göre, aynı gün içinde ya da maksimum 2 ile 15 gün arasında tamamlanır.

Randevu Alın

Dilerseniz 0 222 220 10 06 ve 0 546 225 10 06 numaralı telefonlarımızı arayarak, dilerseniz aşağıdaki formu doldurarak randevu alabilirsiniz.